Restauratie voorbeelden

Duitse school 15e eeuw; Christus zittend op de koude steen.
Schilderij op paneel; loszittende verf vastgezet en schoongemaakt - verkleurde vernis en oude retouches verwijderd, lacunes in de verf opgevuld en geretoucheerd.
De groene kleur van de mantels is ons zelf gemaakt uit koper en aangebracht met een bindmiddel op basis van ei-tempera.


Maerten de Vos, 1531 of 1532 - 1603)
Schilderij op paneel; loszittende verf vastgezet, schilderij schoongemaakt - verkleurde vernis en retouches verwijderd, lacunes in de verf opgevuld, verfbeschadigingen geretoucheerd en een vernis aangebracht.


Hans Vredeman de Vries, 1527 - 1607
Schilderij op paneel; schilderij schoongemaakt - verkleurde retouches verwijderd, verfbeschadigingen geretoucheerd en een vernis aangebracht.


Abraham van der Hoeff,1611 - 1666
Schilderij op paneel; loszittende verf vastgezet, schilderij schoongemaakt - vergeelde vernis en overschilderingen verwijderd, lacunes in de verf opgevuld, verfbeschadigingen geretoucheerd en een vernis aangebracht.


Wigerus Vitringa 1657 - 1725
Schilderij op paneel; schilderij schoongemaakt - vergeelde vernis en overschilderingen verwijderd, lacunes in de verf opgevuld, verfbeschadigingen geretoucheerd en een vernis aangebracht.


Putti in grisaille, 18e-eeuws schilderij op doek.
Een grisaille is een schilderij waarbij alleen kleurtonen dezelfde kleur worden aangebracht, meestal grijs of bruin.
Schilderij schoongemaakt; vergeelde vernis verwijderd, doek opnieuw gespannen, gaatje gehecht, verfbeschadigingen bijgewerkt en geretoucheerd, voorzien van een vernis.


Herenportret; Gysbert Japicx
Schilderij op doek; aan de achterzijde opgeplakte stukjes linnen verwijderd, het doek vlakgemaakt, scheurtjes gehecht en een stukje linnen ingezet, steunlinnen aangebracht, schilderij schoongemaakt, verfbeschadigingen geretoucheerd en een vernis aangebracht.


Jacques Carabain 1834 – 1933
Schilderij op doek, beschadigd tijdens een brand en toen gerestaureerd. Ruim 20 jaar later door ons opnieuw gerestaureerd; schilderij schoongemaakt - verkleurde vernis en overschilderingen verwijderd, stukjes linnen ingezet, lacunes in de verf opgevuld en geretoucheerd, voorzien van een vernis.


Jan Baptist Kobell  1778 - 1814)
Schilderij op paneel; paneel gelijmd, schilderij schoongemaakt, lacunes in de verf opgevuld, verfbeschadigingen geretoucheerd en een vernis aangebracht.